19 Nisan 2013 Cuma

Zeytin

Yağı romatizma, göz hastalıkları ve karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Gövde kabukları kan şekerini ve tansiyonu düşürücü olarak kullanılmaktadır.

Meyveleri ağrı kesici, tohumları romatizmaya karşı kullanılır.

Filizleri şifalıdır. Kurutulup ada çayı gibi demlenir, günde 2-3 kere içildiğinde tansiyonu düşürür.

Yaprakları kaynatılarak şeker hastalıklarında içilir.

Doğumlarda doğumu kolaylaştırmak için zeytinyağı sürülür, paslı çivi battığında batan yere zeytinyağı sürülür ve yanan bir cisim dayanıncaya kadar yaklaştırılır.

Toprak üstü kısımları karın ağrılarına karşı kullanılır.

Yapraklarından hazırlanan çay, dahilen yüksek tansiyona karşı kullanılır.

Gövdelerinden akan usare (akma), kurutulduktan sonra, susam taneleri kadar parçalara ayrılıp, her gün birer adet yutularak, kan şekerini düşürücü olarak kullanılır.

Yapraklarından hazırlanan çay, dahilen, vücuttaki yağ bezlerinin yok edilmesi amacıyla kullanılır.

Taze meyveleri dövülüp, haricen, yara tedavisinde kullanılır.

Zeytinyağı, yumurta akı ile karıştırılıp haricen yanık tedavisinde kullanılır.

Yapraklarından hazırlanan çay dahilen kolesterol düşürücü olarak kullanılır.

Meyveler çekirdeği ile birlikte ezildikten sonra haricen (sıcak havlu arasına konulup) ağrı giderici olarak kullanılır.

Meyve çekirdekleri ezilip haricen romatizma tedavisinde ağrı ve şişkinliklerin giderilmesinde kullanılır.

Körpe sürgünü, kıyılmış tütün gibi jiletle veya bıçakla kazınır, biraz zeytinyağı ile karıştırılıp merhem yapılır ve haricen yara tedavisinde kullanılır.

Kullanılan diğer adları: Zeytun , Delice

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder