16 Nisan 2013 Salı

Asma (Üzüm) – Vitis vinifera L.

Genç yapraklar ağrıları dindirmek için yenir.

Meyveleri kuvvet verici olarak yenilir.

Yapraklar yara iyi edici olarak kullanılır.

Yaprakları kan kesici olarak kullanılmaktadır.

Meyveleri kabızlık giderici olarak kullanılır.

Budanmasından sonra akan su böbrek taşı için günde 1 fincan içilir.

Asma budandığında akan sıvı bir şişeye toplanır. Bu su ile saçlar yıkanır.
Saçları güçlendirir ve kepekleri giderir.

Genç sürgünler böcek sokmalarına karşı kullanılır.

Meyveleri gastritten korunmak için yenilir.

Taze yapraklı dalları, ısıtılıp, haricen, eklem ağrılarının giderilmesinde kullanılır.

Meyveleri, hafifçe kurutulduktan sonra, aç karnına günde 15-20 adet yenilerek, kan yapıcı olarak kullanılır.

Taze yapraklar, hafifçe ezildikten sonra, haricen, çıbanların çabuk iyileşmesini sağlamak amacıyla kullanılır.

Dallardan hazırlanan çay, haricen, saçların beslenmesi, canlılık parlaklık kazanması amacıyla kullanılır.

Yapraklarından hazırlanan infüzyon, günde 3 kez yemeklerden sonra birer bardak dolusu içilerek, bacaklardaki şişliğin giderilmesinde kullanılır.

Meyvelerinden yapılan pekmez, dahilen, nezle ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder