19 Nisan 2013 Cuma

Basurun Bitkisel Tedavisi

Basur ya da diğer ismi ile hemoroid en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Anüs bölgesinde bulunan rektal damarların genişlemesi ile içerde ya da dılarıda oluşan iltihaplı bir şişliktir. Dış basurda fazla miktarda acı ve kanama varken, iç basurda koyu renkli kanımsı akıntı vardır.

Basur genellikle insanların utanarak gizlediği bir sorundur. Bilinçli kişiler bile doktora gitmeyi ertelemekte ve bu nedenle psikolojik sorunlar bile yaşanabilmektedir. Basur kalıcı olarak tedavi edilebilen bir sorundur. Bir hastalık

Basurun en önemli belirtileri rektal bölgede ağrı, hafif kanama, özellikle uzun süre oturunca oluşan hassasiyet, tahriş, kaşıntı ve tuvalette zorlanmadır. rg

Basura neden olan en önemli faktör beslenme problemleridir. Fazla yağlı beslenmek, az lif almak hatalı bir davranıştır. Bu tür beslenme kalıcı kabızlığa neden olarak basur riskini arttırır. Aşırı şişmanlık, hamilelik, ailesel kalıtım, uzun süreler ayakta durmak, soğuk ve sert yüzeylerde oturmak, kronik ishal, stres basurun diğer nedenleridir.

Basur olunduğunda tuvalette temizliğe önem verilmelidir. Kokusuz, yumuşak dokulu ve renksiz tuvalet kağıtları kullanılmalıdır. Suyla temizlik yapılmalı, basur kaşınmamalıdır. Ilık banyolar alınmalı basurlara direkt buz uygulanmamalıdır. Bitkisel Yöntemler:

Dört adet incir geceden suya ıslanır ve sabah aç karnına yenilir. 3-4 hafta devam edilmelidir.

Mango meyvesinin tohumları güneşte kurutularak toz haline getirilir. 2 gram toz 1 tatlı kaşığı bala karıştırılarak günde iki kere yenir.

Her sabah aç karnına bir avuç karadut yenir. 2-3 ay devam edilmelidir1 tatlı kaşığı rendelenmiş turp 1 çay kaşığı balla karıştırılarak her gün 2 defa yenir.

Şalgam yapraklarının suyu sıkılarak günlük 1 yemek kaşığı içilir.

1 çay kaşığı zencefil suyu, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı taze nane suyu karıştırılarak hergün içilir.

30 gram rende şeker 60 gram pudra şekeri ile ovulur. 2 eşit kısma ayrılarak sabah ve akşam yenirSoğan kabukları ile birlikte pişirilir. Soğuyunca basurun üzerine koyularak 30 dakika kadar bekletilirYarım litre suya 20 gram susam eklenerek kaynatılır. Soğuyunca bölge silinir. Basurun üzerine dondurulmuş hindistan cevizi yağı sıvayın.

Kimyon tohumlarını ezerek olgun bir muz ile püre yapın ve basur bölgesine koyarak 10-15 dakika bekleyin

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder