19 Nisan 2013 Cuma
Hamilelikte Bitki Çayları ve Bitkisel Ürünlerin Kullanımı
Hamilelik dönemi kadının sağlığına daha bir dikkat etmeye başladığı bir dönemdir. İlaç kullanımı bebeğin gelişimi için yasaklanmıştır. Kadın problemlerini doğal yöntemlerle çözmek ister. Hangi bitkiyi kullanıp kullanamayacağı ve şikayetlerini nasıl gidereceği konusunda endişelidir. Tamamen doğal olsa da bitkisel yöntemler gebeliğin ilk üç ayında fazlaca tercih edilmemelidir. Bu yöntemler 4. aydan itibaren daha güvenilir sayılmaktadır. Günlük hayatta sık kullanılan ve tamamen masum görülen bir çok bitki hamilelik döneminde sakıncalı olabilmektedir. Bu yüzden bitkisel yöntemleri kullanılmadan önce doktorunuzla görüşmenizi öneriririz
Hamilelerin kesinlikle kullanmaması gereken bitkiler:
Hamilelik döneminde bitki çayı içiyorsanız ve mide bulantısı, kusma, aşırı idrara çıkma, lenflerde şişme, meme ağrısı görülüyorsa derhal profesyonel yardım alınmalıdır.org
Gebelik dönemine özgü şiayetlerde kullanılabilecek bitki çayları şöyledir
Sabah bulantısı: zencefil, papatya çayları (Sıcak su içine koyularak kısık ateşte 5 dakika pişirilir
Kabızlık: Keten tohumu (çekilerek salata, yoğurt vb. karıştırılır.) karahindiba kökü (soğuk suya eklenerek 5 dakika kaynatılır.).
Varis: Cadı fındığı yaprağı lapa yapılarak bacaklara sarılır.
Soğuk algınlığı / grip: mürver, iğde, ekinezya, sinirliot çayları. (Sıcak su içine koyularak kısık ateşte 5 dakika pişirilir) Uyku sorunları: saat çiçeği (çarkıfelek), kediotu, melisa çayları. (Sıcak su içine koyularak kısık ateşte 5 dakika pişirilir)rg
Dikkat !!!: Hamilelik döneminde bitkisel ya da kimyasal herhangi bir tedavi yöntemi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız!!!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder