19 Nisan 2013 Cuma

Böbrek Taşlarında Bitkisel Tedaviler

Böbrekler vücut işleyişi için hayati bir önemi olan elektrolit dengesinin kurulmasını ve atık maddelerin idrar olarak atılmasını sağlayan omurganın iki yanında bulunan fasulye tanesi şeklinde organlarımızdır.

Böbrek taşları başta kalsiyum olmak üzere çeşitli maddelerin idrarda kristalleşmesinden kaynaklanır. Çok küçük boyutta taşlaşmalar olabildiği gibi, idrar kanallarından geçmeyecek ölçüde ve tehlikeye neden olabilecek kristallenmeler de görülür. Büyük taşlar israr kanallarını tıkayaral idrarın geçişine engel olabileceği gibi, idrar yolunda hareket ederek hasarlanma, kanama ve iltihaplanmalara sebep verir

 

Taş oluşumu olmasına rağmen böbrekler işleyişlerini normal olarak devam ettirir. Atıklar süzülerek idrar oluşturma konusunda bir sorun yoktur. Ancak taşların boyutu büyüdükçe sorunlar baş göstermeye başlar. Taş idrar akışını kısırlar ve basıncın artması ile şişme ve ağrılara neden olur

Böbrek ve idrar yollarında taş oluşumu sıkça görülen problemlerdir. Taşları genellikle ürik asit, fosfor, kalsiyum ve oksalit asit gibi kimyasallar oluşturur

Böbrek taşı sorunu mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Böbrekte kalıcı hasarlara neden olabilir. Hafif vakalarda taşlar genellikle kendiliğinden vücuttan atılabilirken boyut büyüdükçe bitkisel ilaçlar ve doktor tedavisine ihtiyaç duyulmaktadır. rg

Böbrek taşları idrar yolu ağrı ve sancıları, sık idrara çıkma, ağrılı idrar, az idrar, bulantı, kusma, terleme, titreme ve idrarda kan belirtileri ile teşhis edilir. Böbrek taşı hamile kadınlarda çok sık olarak görülmektedir ve erken doğuma sebep olabilmektedirBöbrek taşları olan hastaların beslenmelerinde kereviz, ekşi elma, nar, karpuz, B vitaminine yer verilmeli, beyaz un, şeker, et, çay, kahve, baharat, turşu, salatalık, domates, ıspanak, soğan, lahana, karnıbahar, nohut, badem, süt ürünleri, çikolata tüketimi azaltılmalıdır. Bol su içilmeli, sıcak banyolar yapılmalıdırBöbrek taşında kullanılan bitkisel yöntemler:

Fesleğen su ile kaynatılarak çay yapılır ve balla tatlandılarak altı ay boyunca hergün içilir. Üzümün suyu çıkarılarak düzenli olarak içilmelidir.

2 adet incir 1 bardak su ile kaynatılarak bir ay boyunca her sabah içilir.

Turp yaprağı suyu sıkılarak su ile karışıtırılıp içilir1 limon suyu ile bir yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılarak içilir

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder